Muunsin hiukan löytämääni ohjetta, joka sisälsi vaaleaa sirappia. Minulla ei ollut sitä, joten korvasin sen ja tavallisen sokerin fariinisokerilla. Ohjeesta tuli tällainen:
100 g pehmeä voita
1,5 dl fariinisokeria
2 rkl vettä
2,25 dl vehnäjauhoja (määrää voi hitusen vähentää)
0,5 tl leivinjauhtta/soodaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja vesi seokseen. Muotoile taikinasta pellille kaksi litteää pitkulaista muotoa ja kuvioi haarukalla. Paista 175 C kullanruskeiksi, n. 12-15 min.
Leikkaa paloiksi heti paiston jälkeen ennen kuin taikina kovettuu. Anna palojen jäähtyä pellillä./
Jag preparerade en aning ett recept som jag hittade, eftersom jag inte hade ljus sirap. Den och vanligt socker ersatt jag i min version med farinsocker. Så här blev mitt recept:
100 g mjukt smör
1,5 dl farinsocker
2 msk vatten
2,25 dl vetemjöl (mängden kan även förminskas en aning)
0,5 tsk bakpulver/bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Vispa smör och socker krämigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt dom och vattnet i smeten. Forma degen till två platta längder på bakplåtspapper. Grädda gyllene i 175 C i ca. 12-15 min. Skär längdarna i bitar strax efter att ha tagit dom ut, innan degen hårdnar. Låt bitarna svalna på plåten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.
Kiitos kommentistasi! :)