maanantai 21. lokakuuta 2013

Pikeeriperhoset

Tässä eräänä päivänä tuli vastustamaton himo tehdä pursottamalla perhosia. Homma toimisi kaiketi niin candy meltseillä kuin suklaallakin, oma versioni on nyt perinteisellä pikeerillä toteutettu. 


Pikeerin valmistusohjeita on netti pullollaan, joten siihen sen enempää menemättä, perhoset tein näin: taitoin leivinpaperin kahtia, pursotin vapaalla kädellä toisen siiven alkamaan paperin taitoskohdasta. Taitoin paperin siiven päälle niin että kuvio kopioitui toisellekin puolelle. Vahvistin kuvioita tarpeen ja halun mukaan, piirsin vartalon ja pään ja jätin kuivumaan. Osaan pikeeristä lisäsin kaakaojauhetta väriksi. 











Koi...?

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Nutella cupcakes/ Nutella -kuppikakut/ Nutella -koppkakor

Suomeksi käytän mielelläni käännössanaa kuppikakku. Se on jotenkin sympaattinen! Ruotsiksi sen sijaan en ole missään nähnyt koppkaka -sanaa, vaan puhutaan muffinseista tai cupcakeseista. Kannustan kuitenkin toisinaan, etenkin nörttituulella ollessani, anglismittomaan kielenkäyttöön, joten tässä teille koppkakor, var så goda, hurraa!

Siispä:

Oli päässyt käymään niin, että Nutellaa oli jäljellä. Siitä oli ehdottomasti tehtävä leivonnainen. 

Syntyi tällainen:



Taikina:

2 dl sokeria
175 g voita
3 luomukananmunaa
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4,5 dl luomuvehnäjauhoja
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl täysmaitoa (tai puolet maitoa ja puolet kermaa)
1 dl maustamatonta jugurttia
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, Lisää (huoneenlämpöiset) kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää osissa taikinaan. Lisää nesteet ja lopuksi pähkinät rouhittuna. 

Asettele taikina vuokiin: ensin puolet, joka jälkeen nokare Nutellaa, sitten loput. Älä kuitenkaan täytä liian täyteen. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia. Jäähdytä ja kuorruta.



Kuorrute:

200 g voita
n. 2,5-3 dl tomusokeria
n. 2-3 rkl (tai mieltymyksen mukaan) Nutellaa 
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöistä voita pari minuuttia, jotta saat sen kuohkeaksi. (Nykyisestä sunnostani puuttuu sähkövatkain, joten tässä kohtaa voi halutessaan, tai pakon edessä, ottaa pienen kuntotreenin.) Lisää tomusokeri. Mausta Nutellalla ja vaniljasokerilla.
Suhteita voi ja kannattaa vähän säätää oman maun ja halutun koostumuksen mukaan. Tässä ohjeessa suhteet ovat hiukan epätarkat, joska lisäilin Nutellan lisäämisen jälkeen tomusokerin määrää, jottei kuorrutteesta tulisi liian löysää.