lauantai 20. heinäkuuta 2013

Häälahjakakku

Ystäväni viettivät parisuhteen rekisteröintijuhlaa. Hääpäivän aamuna annoin lahjaksi pienen hääkakun. Kuulemma se nautitaan mahdollisesti aamupalaksi seuraavana päivänä. :)

Kakussa on tavallinen kahden munan pohja, sisällä vadelmaa ja valkosuklaavaahtoa. 
Valitettavasti kuvatessa oli jo sen verran hämärää että kuvistakin tuli vähän pimeitä.





Hempeät rakkausperhoset...




lauantai 13. heinäkuuta 2013

Sateenkaari-inspiroituneet tiikerikuppikakut

Jälleen hyödynsin fantastista Kuppikakut-kirjaani, joskin tietenkin piti taas mennä soveltamaan ohjetta omanlaiseksi. Ohje on tiikerikuppikakkuihin, joiden vaalean osan värjäsin, innostuneena sateenkaarikakkujen ohjeiden selailusta. Näistä olin lapsellisen innoissani, silllä ensimmäistä kertaa kokeilin värjätä taikinaa ennen paistoa. Lopputulos oli niin hauska, ja herätti innostusta muissakin maistajissa, että varmasti näitä kokeiluja tulee tehtyä vielä lisää.


Tiikerikuppikakkujen taikina:

175 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
175 g margariinia
175 g sokeria
3 munaa
2rkl maitoa
kaakaojauhetta kunnes väri ja maku on sopiva

Taikinan jakamisen jälkeen värjäsin elintarvikevärillä puolet vaalenapunaiseksi, toisessa versiossa mintunvihreäksi.



Toiseen puoleen kaakojauhetta.

Vuokiin kerroksittain vuorotellen.

Paiston jälkeen:

Vihreä-ruskeat kerrokset:


Kuorrute (Kuppikakut-kirjan pohjalta sovellettuna):
100 g suklaata sulatettuna
4 rkl vettä
50 voita
350 g tomusokeria

Ohjeella kuorruttaa hyvin kaksi pellillistä, eli 24 kuppikakkua. Näihin värileikkikavereihin tein molempiin oman kuorrutteen; vaaleanpunaisiin vadelmasuklaasta ja vihreisiin minttusuklaasta.  Tällöin ohje siis puolitetaan. 

Vadelmainen versio koristeltuna:








 Minttusuklaat:





Raparperi-mansikkatäytekakku

Omaan synttärikakkuuni tein pohjan hiukan soveltaen Kinuskikissan voi-sokerikakkupohjaa

Perusohje on:
Ainekset:
150 g voita tai margariinia
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä)
3 ½ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Omaan versiooni lisäsin vielä pieneksi pilkottua raparperiä silmämääräisesti, ja hiukan kardemummaa. 




Kostutusta varten keitin viskistä, vedestä ja fariinisokerista siirapin. Siirappia sekoitin raparperi-,  mansikka-minttu- ja sitruunamehun kanssa. Melko taivaallista oli se!!


Väliin mintulla höystettyä tuoretta mansikkaa...


...hiukan keitettyä raparperiä... (jos jää liian märäksi niin voi siivilöidä enimmät mehut pois)

 ... sekä valkosuklaavaahtoa.

Raunat ja päällinen pursotellen:


Tein päälle tulevalle isohkolle kukalle sokerimassa-alustan, jottei se samantien sulaisi kermaan:

Kukka alustalle:


Mintunlehtiä koristeeksi:


Valmis!




Kaason kampaus

Kesähäitä taasen. Kaasolle sivunutturaa letillä: